29 Nisan 2011 Cuma

Hamburg'da Kermes



Almanya'nın Hamburg kentindeki Bergedorf ilçesinde bulunan Kocatepe Camisinde 5. kez kermes düzenlendi
HAMBURG (AA)- Almanya'nın Hamburg kentindeki Bergedorf ilçesinde bulunan Kocatepe Camisinde 5. kez kermes düzenlendi.

Kermeste ebru sanatının yanı sıra kadınlar tarafından yapılan çeşitli el işleri ve el sanatlarının tanıtımı yapıldı.

Kermese Kocatepe Camisi Başkanı Ali Osman Yiğit, cami başkan yardımcısı Fedai İleri, Hamburg Eyalet Meclisi Üyesi Ali Rıza Şimşek, Bergedorf İlçesi Belediye Uyum Dairesi Sorumlusu Jörge Birkner ve Bergedorf İlçesi Belediye Meclisi Üyesi Simone Gündüz de katıldı.

İleri, her yıl düzenlenen kermes aracılığıyla Bergedorf ilçesinde yaşayan vatandaşları bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Kermesi çok sayıda Alman ve göçmen vatandaşlar ziyaret etmektedir. Cami olarak kapımız herkese açık. Karşılıklı diyalog ve kültürler ancak bu tür etkinlikler ve bölgede yaşayan komşuların birbirini daha iyi tanımasıyla mümkün olabilir" dedi.
Şimşek ise, Bergedorf'da yapılan bu etkinliği kültürlerarası iletişim açısından önemli bulduğunu ifade ederek, insanların kendi kültürlerini yaşatması gerektiğini ve bir topluma uyum sağlamanın asimilasyon anlamına gelmediğini söyledi. 
Uyumun tek taraflı olmadığına da dikkati çeken Şimşek, Alman toplumunun da göçmenlere kapılarını açması gerektiğini, çeşitliliğin bir toplum için zenginlik olduğunu sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder