4 Şubat 2015 Çarşamba





Zeki Akdoğan’ı kaybettik

  • 4 Şubat, 2015
SEDAT AÇIKBAŞ HAMBURG- Bergedorf semtinde hüzün, gözyaşı oldu aktı. Çocuk yaşta Almanya’ya gelen ve son nefesini verene kadar örnek bir hayat süren Zeki Akdoğan’ı kaybettik. 1970′li yıllarda gençlerin uyuşturucu, alkol, oyun salonu-kumar gibi bataklığa saplanmaması için, spor kulübü kurulmasında büyük katkıları olan, 1980′li yıllarda kurulan Kocatepe Camii’nin yaşatılması için büyük gayretler sarfeden Zeki Akdoğan 59 yaşında akciğer kanserine yenik düştü.
Beş yıl önce yakalandığı akciğer kanserini kemoterapi ile atlatan Akdoğan’ın hastalığı bir hafta kadar önce nüksetti. Birkaç gün önce de fenalaşan Akdoğan, ilk tedavi gördüğü St. Georg Hastanesi yerine daha az donanımlı Bethesda Hastanesi’ne kaldırıldı. Akdoğan ve ailesinin itirazlarına rağmen, “En yakın hastane burası” denilerek, vakit kaybedildi. EKG aletine de sokulmayan Akdoğan’ın sadece kan tahlilleri yapıldı. İki gün sonra da, “Hastalığınız nüksetmiş” denilerek tedavi gördüğü eski hastanesine nakledildi.
St. Georg Hastanesi’nde de Akdoğan’ın yıpranan bünyesinin kemoterapiyi kaldıramadığı ve ışın tedavisi uygulanacağı belirtildi. Hastane yetkilileri aileye, Akdoğan’ın bünyesinin 30 birim ışını kaldıramadığını öne sürerek sadece 20 birim ışın verdiklerini bildirdiler. Zeki Akdoğan ertesi günü hayatını kaybetti. Çevresinde çok sevilen ve kimseye karşı bir kötü sözü olmayan Akdoğan’ın cenaze namazı, çok sevdiği bir mekân olan Kocatepe Camii’nde kılındı. Cenaze namazına yaklaşık 200 kişi katılan 3 çocuk babası Akdoğan, gözyaşları içinde memleketi olan Balıkesir’e gönderildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder